Seanslar bireyin içsel iyilik halini geliştirmesi, psikolojik sağlamlığını ve esnekliğini arttırması, kendini tanıması ve duygularını düzenlemesine yönelik çalışmalar içerir.
Danışan ve psikoterapist arasında birebir gerçekleşen bir terapi türüdür. Bu terapi sürecinde danışan, kişisel gelişimini hedefleyerek içsel bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk, danışanın iç huzursuzluklarıyla yüzleştiği, değişiklikler yapmayı planladığı ve yaşam kalitesini artırmaya odaklandığı bir süreçtir. Terapi sürecinde, konuşulacak konuları genellikle danışanın kendi belirlediği bir yol izlenir.
Genellikle 8 ila 12 kişilik gruplar halinde düzenlenen bir terapi türüdür. Bu terapide katılımcılar deneyimlerini paylaşarak hem kendi farkındalıklarını artırır hem de diğer grup üyelerinin deneyimlerinden öğrenerek zorluklarla baş etmek için yeni kaynaklar bulurlar.
Evlilik öncesi veya sonrasında çiftler arasındaki ilişkinin etkileşimini değiştirmeye yönelik yürütülen terapi çeşitidir. Eşler birlikte terapi seansına katılırlar. Seansa getirdikleri ilişki problemleri, eşler arasındaki çatışma, evlilik dışı ilişkiler, cinsel sorunlar, aile içindeki iletişim problemleri, güvensizlik, bağlılık, kıskançlık gibi konularda eşlerin iletişimlerindeki sorunları fark etmelerini ve bunlar üzerinde düşünerek çözüme yönelik iletişim kurmalarını sağlayan bir terapi türüdür.
Çocukların davranışlarında veya duygusal deneyimlerinde sorunlar yaşadığı durumları tespit ederek, bu sorunlara yönelik yardım sunma amacı güden bir terapi türüdür. Çocuklar, duygularını ve düşüncelerini ifade etme konusunda yetişkinlerden farklı bir yaklaşım benimserler. Bu nedenle, çocuk terapilerinde, çocukların duygusal ifadelerini açmalarına yardımcı olmak için çeşitli testler, envanterler ve oyun terapileri gibi yöntemler etkin bir şekilde kullanılır. Bazı durumlarda, çocuğun terapisinde ilerleme kaydedebilmek için ebeveynlerin de bireysel terapiye katılması gerekebilir.
Öğrencilerin ve ailelerinin eğitim ve sınav süreçlerini daha etkili yönetmeleri için verilen danışmanlık türüdür. Öğrencinin kendisini ve yatkınlıklarını keşfedebilmesi için sağlanılan desteğin yanı sıra ailelere de bu kritik dönemi yönetme konusunda danışmanlık verilir. Görüşmeler haftada 1 öğrenci ile ayda 1 aile ile yapılmaktadır. Seans sıklığı öğrencinin ihtiyacına göre düzenlenir.